Jouw karate. Jouw leven.

あなたの空手、あなたの人生

Anata no karate, anata no jinsei

Leer van ons.

私たちの教え

Het Zen- boeddhisme hecht veel waarde aan de meditatie en de verlichting. Het is belangrijk eigen ervaringen op te doen en praktisch te leven.

Een aantal regels en gedrags- regels helpen om het lawaai van buiten niet naar binnen te laten, en niets anders te doen dan je met dat wat er gebeurt bezig te houden.

Bonsai schikken is zo’n vorm van meditatie. Een bonsai is een boom in een pot. Daarbij gaat het er niet alleen maar om een boom in een pot te maken, maar meer om je helemaal in het bonsai schikken op te gaan. Dat betekent dat je niets anders doet dan alleen maar de bonsai te schikken en zo te verzorgen dat de bonsai er gezond uit ziet.

 

André Han アンドレ・ハン legt uit:

bij het bonsai schikken vergeet je jezelf en wordt je een met de bonsai. Als je luistert naar de bonsai, en je er in verplaatst, weet je als vanzelf hoe je hem moet schikken. Bij meditatie komt je geest weer thuis, kiest een bonsai uit en laat haar je leren wat stilte is.

 

Het wonder van de bomen is dat ze groeien in stilstand, hun buitengewoon evenwicht tussen dynamiek en onbeweeglijkheid.

 

"Eén belangrijk feit is 'volharding' als je eraan begint, zorg dat je tot het einde blijft doen".

 

一つの重要な事実は、 "忍耐"あなたが出て起動したとき、あなたは最後までそうし続けることを確認しています。」

"Hitotsu no jūyōna jijitsu wa, 'nintai' anata ga dete kidō shita toki, anata wa saigomade-sō shi tsudzukeru koto o kakunin shite imasu."

 

"Uiteindelijk maakt het niet uit welk stijl -of meditatievorm je beoefend, het belangrijkste is dat jij er goed bij voelt"

André Han アンドレ・ハン

Karakter ontstaat door praktisch te leven!

HAN Dynasty
HAN DynastyKamiza dojo Shin tai Ryu

Tokonoma gestileerd door 

André Han アンドレ・ハン